Stationsstraat - 6
Timmerbedrijf Meertens 
en 
Fruithandel Hendriks 

De brand die in 1980 in de Stationsstraat woedde is inmiddels op deze site besproken. Onder meer ging daar de winkel van Jan Meertens in vlammen op. Dat was de nieuwe winkel. Aannemersfamilie Meertens heeft altijd al een zaak gehad aan de Stationsstraat. De plaats dus waar nu ongeveer Gieten's nieuwe aanwinst te vinden is: een apotheek!
De dorpsdokter met het gezellige medicijnkastje aan de muur, waaruit we met enige creativiteit de kwalen van al onze dorpsgenoten konden afleiden is nu definitief verleden tijd !

De foto hierboven is van ongeveer 1960. Denk ik. Gok ik. Als u argumenten heeft voor een betere datering dan hoor ik dat natuurlijk graag. In ieder geval zijn beide onderstaande foto's ouder. Want daar staan de ineengegroeide bomen nog sierlijk voor het huis. Trottoirs, stoepranden en strepen op de weg waren er nog niet

 

(2006-10)  Op één van de pagina met middenstandsadvertenties kwamen we er ook een tegen van Hendriks:

Van Jan Scheltens  uit Ede ontvingen we een mooie foto van deze zaak. Iemand moet toch wel 'stief'  terugdenken om zich nog een voorstelling te kunnen maken van deze situatie. In ieder geval stond deze winkel op de hoek waar nu de C1000 winkel is gevestigd.  Toen Hendriks met zijn winkel stopte heeft het jaren niet als winkel dienst gedaan. Totdat het andermaal een groente- en fruitzaak werd , maar nu van Jentes en Reinders

.

In februari van 2005 kregen we een mail van ene Harm Eggens; de woonplaats hebben we niet meer kunnen achterhalen. Maar hij schreef een mail naar aanleiding van een verhaal over melkboer Harm Eggens die met zijn paard en wagen door het dorp trok. 

Hij schreef: "ik was indertijd eens op bezoek in Gieten en ik teken graag. Ik heb toen een bij de kerk een pentekening gemaakt met daarop zo'n karretje met een paard ervoor. Was die van Harm Eggens? "

(2007-02) Deze tekenende Harm Eggens heeft zich gemeld. Hij woont in Erm!

Ik heb hem moeten teleurstellen: die was niet van Harm Eggens, maar van zijn collega "groenteboer Jentes". Voor alle nieuwe inwoners van Gieten of jongere dorpsbewoners heb ik het wagentje van Jintes even uitvergroot. 
Is er misschien nog iemand die er een foto van heeft??

 

Voor op- en aanmerkingen of voor uw verhaal of herinnering ten aanzien van deze locatie doet u een e-mail in de brievenbus van
"Het collectieve geheugen":