Het Zwanemeerbos - 3

Zwembad-c

Van Harry Driever zijn de onderstaande afbeeldingen uit het vernieuwde zwembad afkomstig

 

 (2007-05) Van Linda Raterink ontvingen we een aantal foto's uit het zwembad uit de wat jongere geschiedenis van het zwembad en de zwemclub.


Dit is een foto van een zogeheten driekamp in 1987. 
Aan de hoogste duikplank "daarde duukplaank" is de de ZZG-vlag gehangen

Ook werd er in de jaren tachtig polowedstrijden gespeeld.
Overigens ligt 'het veld' wel anders in het bad dan in de jaren zeventig. Toe speelde men in de breedte van het bad...

Marco Raterink moest tijdens de zwemvierdaagse
van 1987 een demonstratie kanovaren houden.
Dat doet mij ineens denken aan 'de paal' die altijd
in het zwembad was.  Is die er nog steeds??

 

In het Zwembad Zwanemeer zwom niet altijd een zwaan. Maar deze keer wel. Het was een proefvaart. Want met dit vaartuig deden Marco Raterink en Anton Jansen mee aan het programma 'ter land, ter zee,  n de lucht' Voor zover Linda zich kan herinneren is de zwaan van purschuim nooit meer heel teruggekomen in Gieten

En dan tenslotte een prijsuitreiking bij de clubkampioenschappen van 1987. Het was 'good old' Frits Dokter, de trainer, die prijzen uitreikte aan onder meer Hendrik Raterink en Anton Jansen. Als je kampioen was geworden in een bepaalde leeftijdsgroep dan kreeg je een plank, waarop de naam van de winnaar op werd vermeld.

Tenslotte hieronder een mooi voorbeeld van hoever clubliefde kan gaan: moeder Raterink breide in de winter een mooie unieke ZZG-trui voor in de zomer...

 


 

"Voor op- en aanmerkingen of voor uw verhaal of herinnering ten aanzien van deze locatie doet u een e-mail in de brievenbus van "Het collectieve geheugen":