Het foto-album 34.

Herkomst foto: Joke Meertens, Amsterdam (ZO)
Foto: TT-mars en Sparta
Datering: 29 juni 1969

Beschrijving: Op zaterdag was het TT. En zondag, de dag na de races, liepen we steevast de TT-mars. Ik dacht meestal 15 kilometer. Voor zover ik mij dat nog herinner vertrokken we vanaf Bellevue in Assen en dan ging het via Loon en Balloo naar Rolde. Daar dronken we bij Erkelens natuurlijk brood met limonade. Geweldige combinatie!

We liepen natuurlijk in onze gymuitrusting. Met op het hemd, of voor de meisjes het jurkje het sparta-embleem alsmede de in de loop van de tijd behaalde gym-lintjes. Die verkreeg je door het afleggen van de vaardigheidsproeven. Ik herinner me het rode, blauwe en oranje lintje.

We liepen natuurlijk altijd keurig in het gelid. Geen gemengde groepen. Niks daarvan! We zongen uit volle borst: "Meisjes zijn niks". En soms kon er een siddering door de gelederen worden gevoeld. Dan werd achter een dikke boom ineens een jury vermoed. Want je werd als groep beoordeeld. Dus allemaal gelijk lopen:

links, links, links 2, 3, 4
zo gaat ie goed, zo gaat ie beter
alweer een kilometer.

Zo snel ging het beslist niet! Ik vond het altijd maar lang duren. Maar medegymnasten, klopt het dat wij dan 's avonds bij de Asserstraat met bloemen en de harmonie werden binnengehaald?

Wie herkennen we allemaal op de foto? In ieder geval is Aaltje Vos leidster van de troep. En verder Pita Venema, Gea Middelbrink, Truus(je) Driebergen, Dina Abee, Lucretia Oosting, Grietje Glastra, Henny van der Laan, Trineke Ensing, Janny Vos, Giny Brink, Joke Meertens, Hetty Heins, Geertje Jansen en Jenky Weerman. Twee kan ik niet thuisbrengen: zij rechts achteraan en de middelste op de tweede rij. Wie helpt?