Het foto-album 33.

Herkomst foto: Familie Klingenberg, Gieten
Foto: Harmonie, de drumband
Datering: ca. 1968

Beschrijving:

Rom-bom bommerdebom bommerdebom bom-bom

Naast een stel mooie blazers, had de Harmonie ook een drumband. De trommelaars hadden een eigen pak. En die was zowaar nog mooier als die van de blaasafdeling: mooi rood met goudkleurige euhh...hoe heten die slierten aan de schouders ook alweer?

En dan die mooi petjes. Met die fijne kwastjes recht naar boven. Had je zo'n pak aan, dan was je pas wat!!

Op de voorste rij vanaf rechts zijn in ieder geval Suusje Klingenberg, Joke Reinders en Sientje Klingenberg herkend. Wie kent de namen van de anderen?

Haike Poelstra-Nijhof gooit een balletje op: zij herkent naast de dames onderaan, ook de tweede staande man van rechts. Dat is volgens haar Henk Smit die destijds in de Westerstraat woonde. Jan Reinders, Nanno Pul en de broer van de tweeling Klingenberg speelden volgens haar ook in de drumband, maar dit weet ze niet voor 100% zeker. Wie wel? En staan zij ook op de foto???

Johannes Venema uit Spijkerboor meent dat op de achterste rij, vijfde van links Lukas Everts is. Klopt dat volgens U??

We kwamen wel aardig in de richting, maar het was toch niet helemaal goed. Bert Hof is bij Suus Klingenberg gaan informeren. En nu hebben we dan de namen van het gezelschap compleet! We beginnen op de voorste rij van links naar rechts. Wim Kirpestein (van de A&O-winkel) - Joke Reinders - Suus Klingenberg - Alida Meter - Sien Klingenberg. Op de  achterste rij van links naar rechts staan Gerrit Grelling - Jan Reinders - Jan Hendrik Venema - Geert Everts - Dick Driebergen - Henk Smit - Geert Biel