Het foto-album 14.

Herkomst foto: Peter Sijpkes, Gembrook (Melbourne), Australië
Foto:Sigarenrook-wedstrijd 'The House'
Datering: 1972

Beschrijving: Peter Sijpkes, sinds 1982 woonachtig in Australië, had deze foto nog op zolder liggen. Peter was in die tijd een geregelde bezoeker van 'The House'. Hij herinnert zich de vele georganiseerde en spontane activiteiten daar. Van de spontane activiteiten herinnert hij zich de waterdrink-competitie. Van tijd tot tijd deden sommigen een gooi naar het House-record glazen water drinken. Met een bolle kop stonden ze dan aan de bar om het zoveelste glas naar binnen te werken. Hoeveel het er waren weten we niet meer. Maar ik verzeker u dat het in de tientallen liep.

Ook herinnert Peter zich de legendarische optredens van 'Big Boss Bongo and the Blind Heroes' (BBB & BH's). Laat op de avond stelden een aantal bezoekers een geheel instrumentarium op van houten kisten, vuilnisbakken en ander beschikbaar materiaal. Er werden een paar schitterende nummers via de stereo-installatie ten gehore gebracht, waarbij megaster Bongo op een echte Sorbo-bezem de gitaarsoli op onnavolgbare wijze voor zijn rekening nam. Het was een playback show ver voordat Hennie Huisman dit idee oppikte om daar op zijn eigen wijze roem mee te behalen. Willem Haandrikman uit Gieterveen ondersteunde de mythevorming van BBB&BH's met reportages en recensies in de toenmalige House-krant. Misschien dat we nog eens zo'n verhaal uit die tijd op deze site kunnen opnemen.

Er is nu een speciale Big Boss Bongo pagina!!!!

Een georganiseerde activiteit was de sigaarookwedstrijd uit 1972. Het ging erom wie de langste askegel op een dikke sigaar kon 'bouwen'. Zelfs de pers kwam erop af. De fotograaf klikte deze foto, toen de strijd nog in volle gang was. In het midden zien we Peter: op dat moment nog volop in de race voor de eindoverwinning. Links wordt hij geflankeerd, als we het wel hebben, door Bennie Roosjen. Volgens ons zien we rechts Rolf Speelman de strijd aandachtig volgen. De uiteindelijke winnaar staat er helaas niet op. Het was niemand minder dan Willem Struik.