Woltman-museum - concurrentenvleugel

'Edzo Kolk op vakantie'

We hebben het bij de bespreking van de Woltman opleggers wel eens gehad over het veelzijdige gebruik ervan.
Ze deden dienst als jurywagen bij het wielrennen, als rijdende bandstand van de plaatselijke harmonie, en zoals we hebben kunnen lezen in de persoonlijke notitie van Paul Anderssen als repatriëringsvoertuig voor de Amsterdamse kinderen die hier in Gieten de hongerwinter hebben doorgebracht.

Maar Edzo Kolk had het ook mooi voor elkaar. Tegenwoordig zien we in de zomertijd de meest luxueuze campers op de wegen rondrijden. Allemaal van die gelikte polyester dingen. Nee, dan Edzo. Hij was een pionier! In de zomer zette hij gewoon een opbouw op de  schotten van de oplegger. Een paar ramen erin en een deur en zie hier: één van de mooiste kampeerwagens die ik ooit heb gezien.

 

Het is een beetje een kruising tussen de wagen van Pipo en Mamaloe en een strandhuisje in Noordwijk aan Zee.
De wagen heette in vakantietijd "Geja". Het naar je kinderen vernoemen van voer- en vaartuigen is kennelijk van alle tijden...

 

Maar het is niet in Noordwijk waar Edzo "Eddy Christiani" Kolk en de familie Geerts vakantie vieren, maar in Scheveningen. Rechts op de achtergrond zien we de koepel van het Kurhaus Scheveningen.

 


In het slaapverblijf staan net als thuis de ramen lekker open en binnenshuis kun je er gezellig een borrel drinken:

Proost! 

Voor op- en aanmerkingen of voor uw verhaal of herinnering ten aanzien de transportauto's  doet u een e-mail in de brievenbus van "Het collectieve geheugen"


Terug naar de hoofdingang van het Woltman-museum.