Sporthelden van de
ULO-school

(2016-09)  In mei waren oud-leerlingen van de ULO/MAVO school uitgenodigd om eens in hun oude school te kijken, want een aantal lokalen zouden definitief het veld ruimen voor een stuk nieuwbouw  aan de achter- en zijkant van de bestaande school. Toevallig was de voltallige redactie van het Collectieve Geheugen die dag in vergadering bijeen. Als afsluiting namen we een kijkje in de school. We herkenden niet zo heel veel meer, maar wel viel ons oog om een paar vertrouwd voorkomende wandborden.

Vanaf 1953 werd er een jaarlijkse sport vijfkamp gehouden. Zowel de jongens en de meisjes streden in drie leeftijdsklassen (12-13 jaar, 14-15 jaar en 16 jaar en ouder) om de beste plaats op verschillende onderdelen als een sprint, hoogspringen, verspringen, kogelstoten en een lange afstandsloop. Er werd daarvan een algemeen klassement opgemaakt en de kampioenen werden in sierlijke letters bijggecalligrafeerdn op de wandborden in de wall of fame.

Harry Driever mocht onder politiebegeleiding de borden mee naar huis nemen. Hij heeft met zijden handschoenen en bij gezeefd daglicht de borden van het spiegelend glas ontdaan en ze gefotografeerd.

We deden een aantal leuke ontdekkingen. De crew van Het Collectieve Geheugen blijkt voor de helft uit sporthelden te bestaan. Harrie Kloose was in 1959 de kampioen in in de leeftijdsklasse16 jaar en ouder en Henk Alting wliet zich in 1971 op het schild hijsen in de klasse 12-13 jarigen.

 

 

 

 

 We worden allemaal ouder en kunnen niet zo scherp meer zien. U wilt natuurlijk ook leuk ontdekkingen doen.
Daarom hebben we ook de foto in groot formaat beschikbaar : klik hier

 

Bekijk hier een vergroting van deze lijst.

 


 

Bekijk hier een vergroting van deze lijst.

 

Wij vemoeden dat er nog wel foto's moeten bestaan van deze sportdagen. Hebben jullie die?

Voor op- en aanmerkingen of voor uw verhaal of herinnering ten aanzien van deze locatie doet u een e-mail in de brievenbus van
"Het collectieve geheugen":

Terug naar: Specials