Schenkt u zich maar een borrel in!!!!

30 maart 2002
Een historische datum: we passeerden de
20.000 bezoekers-grens.
Dat is in één jaar een verdubbeling , want op 25 maart 2001 tekenden we voor de eerste 10.000.

Werd op 25 november 2000 nog trots vermeld in 'de schakel' dat de topmaand toen nog op 515 stond, inmiddels is de maandtop nu vastgesteld in april 2001 met 1150 bezoekers. 

Dat was na de vele media-aandacht op radio en in de krant bij de start van de publicatie van het boek "Het jaar van de ooievaar" van Gerard Nijenhuis.

Proost, Henk

(2006-10) maandtop is nu: april 2005 met 2301 bezoekers

24 september 2002

Deze site is sinds 1 december 1998 'in de lucht'. Op 20 maart 1999 hebben we een teller op de homepage geplaatst.
Die was van Nedstat. En daar hebben we het jaren mee gedaan. Maar Nedstat werd verkocht aanWebstats4u.
We weten niet of u het gemerkt heeft, maar lange tijd was er ineens hinderlijke reclame als u op de homepage binnenkwam. Dat kwam door die teller. Het was zo vervelend dat we op 24 september j.l. hebben besloten die teller er maar af te gooien en die te vervangen door een nieuwe. Ter afsluiting van die periode hebben we een paar gegevens bevroren. Hierboven hebt u kunnen zien dat we op 30 maart 2002 20.000 bezoekers binnen onze deuren hebben gehad. Op 24 september 2006 waren dat dus 84720. Dus er heeft zich in de loop van de jaren een gestage groei voorgedaan. De groei lijkt zich nu wat te stabiliseren, in absolute zin zelfs een beetje te dalen. Dat heeft er ook te maken met het feit dat we het adres
www.gieten.nl zijn kwijtgeraakt aan de portal van Gieten. Dat adres leverde een hoop gratis 'traffic' op. Maar de bezoekers die nu nog komen zijn de echte liefhebbers, zullen we maar zeggen... 

 

 

De groei is ook wat afgevlakt omdat de vernieuwingfrequentie wat gedaald is. Er was een tijd dat we wekelijks of tweewekelijks met een nieuwe aflevering kwamen. Dat was allemaal wat te veel van het goede. Het onderhoud en de vernieuwing kost veel tijd en energie. En we hebben buiten deze site nog meer dingen te doen. Dus zitten we nu op ongeveer een maandelijkse 'update' en tegenwoordig lassen we ook een zomerpauze in. Toch is het telkens weer verrassend en motiverend om te vernemen dat er ineens weer oud dorpsgenoten opduiken die de site plotseling ontdekken. Zij zijn altijd weer verbaasd over de omvang van de site: de vele leuke plaatjes en de vele herinneringen. Dat is eigenlijk ook wat deze site sterk maakt: iedereen draagt eraan bij. Met foto's of verhalen. Toch moeten we ook eens nadenken over het toekomstige onderhoud van deze site. Graag verneem ik van u suggesties als u in deze een heldere ingeving hebt, want niemand wil deze site toch zomaar 'kwijt'?

De zondag is altijd de meest populaire bezoekersdag geweest. Dat kwam ook omdat 'opa en oma' op zondagmiddag even bij de kleinkinderen op bezoek kwamen. Het waren dan de kinderen die hun ouders door middel van deze site probeerden enthousiast te maken voor internet. Ik weet dat dit niet overal gelukt is. Er is zelfs een tijd geweest dat iemand in het dorp een 'uitdraai' van de vernieuwingen verzorgde, die dan letterlijk een route maakte door het dorp. Maar dat was op een gegeven moment ook niet meer te doen, omdat vernieuwingen steeds meer uit aanvullingen gingen bestaan. Dat is ook een groot verschil met de geschiedenis op papier; op de site kunnen de verhalen steeds aangevuld, genuanceerd en gecorrigeerd worden.

Hieronder ziet u in een tabel waar die 84720 bezoekers allemaal vandaan kwamen. De grote hap komt vanzelfsprekend uit Nederland. Van een aantal bezoekers weten we dat ze in de VS of Spanje wonen. Van een paar hebben we het vermoeden. Maar we hebben geen flauw vermoeden van wie er in China of Tonga wel eens naar de verhalen over Jannes R of de zwieneslachterij van Udema surft. Toch komen daar in beide gevallen 14 bezoekers vandaan!

 

U weet nu dus dat u bij de totalen van de nieuwe Onestat-teller er 84720 bij op moet tellen!

Bij deze evaluatie zijn een aantal media-uitingen misschien ook wel aardig:

Drentse Courant, 23 maart 1999
Drentse Courant, 27 maart 2001
Nieuwsblad van het Noorden,
11 april 2001
De Schakel,
28 mei 2003
Dagblad van het Noorden: 2 maart 2004