Gieten in oude ansichten

Terug naar: Specials Fotoalbums

(2010-11) U herinnert zich uit de jaren zeventig misschien nog de serie "in oude ansichten" van de Europese Bibliotheek te Zaltbommel. Van veel Nederlandse plaatsen verschenen boekjes met een selectie van oude ansichtkaarten uit een dorp of stad. In 1972 kwam er onder redactie van Harrie Heukers ook een editie over Gieten.

Het is altijd leuk om oude ansichtkaarten te bewaren. Sommigen verzamelen ze ook actief. De site "Het Collectieve Geheugen van Gieten" is ooit zelfs ontstaan uit het idee om de verzameling ansichtkaarten van Henk Alting op internet te publiceren. Vroeger was het verzamelen nog echt een zoektocht naar kaarten in dozen op markten en beurzen. Voor hele mooie en bijzondere kaarten betaalde de verzamelaar soms wel 8 gulden!

Tegenwoordig hebben we onder meer een site als marktplaats waar oude ansichtkaarten worden aangeboden. Het aantal verzamelaars van kaarten van Gieten is de laatste jaren enorm gegroeid. De concurrentie is moordend! Staat er een enigszins belangwekkende kaart op marktplaats dan loopt niet zelden het geboden bedrag in een vloek en een zucht op tot over de 15 euro. De romantiek van het verzamelen is er een beetje af...

Roelof Boelens, Klamer Bos en Henk Alting,  drie verzamelaars van het vroege uur, hebben voor u iets leuks in petto.  Ze hebben hun verzamelingen naast elkaar gelegd en zijn begonnen deze op een systematische wijze op internet te publiceren  Ze zijn nu zover dat het de moeite waard is om eens een tijdje op deze site rond te neuzen. Hier en daar staan er nog fouten in, maar dat gaat allemaal goed komen. Nu al staan er meer dan 400 oude ansichtkaarten uit Gieten op: De 2010-versie van "Gieten in oude ansichten"

Het adres van deze website luidt:  http://www.gieten.inoudeansichten.nl/

Waarom zou u nu nog zelf de kaarten gaan verzamelen?

Terug naar: Specials