Dr. Nassaucollege 
Examenklas 1995

Schuif met uw muis over de hoofden, u zult dan de naam van de persoon zien verschijnen!!
Als u op een smartphone of een tablet kijkt, dan even op het hoofd tippen...
 

Herkomst foto: Dr. Nassaucollege, Gieten

Foto: Examenklas Dr. Nassaucollege 1995

Opmerkingen:
(2018-05) 
Tot op heden hebben we al vele foto's geplaatst van de ULO en de Mavo. We zijn niet meer zo thuis in de onderwijswereld. In ieder geval noemt de school zich tegenwoordig Dr. Nassaucollege. Is dit nog steeds de Mavo? Of heet dit VMBO - T-stroom? Anyway het zijn moderne tijden, maar inmiddels wel al rijp voor een plaats op het Collectieve Geheugen van Gieten.

De foto die we binnenkregen was goed gedocumenteerd, dat wil zeggen dat alle namen bekend zijn. Wellicht hebben de oud-leerlingen zelf nog vermeldenswaardige herinneringen? Welkom!

(2018-08) 
Harm Groen die zelf ook op deze foto staat, stuurde ons een bericht. Hij zegt dat het inderdaad nog wel de MAVO was toen deze foto genomen werd, maar geen Esakker meer. In 1993 is de naam veranderd in Dr. Nassau College en hebben een aantal leerlingen uit Gieten het toegangsbord uit Assen (van locatie Quintus) middels een loopestafette opgehaald met een kar waar het bord op stond.

Harm heeft ook nog wat aanvullingen. Nr 9. is niet H.J. Tjabringa, maar H.G. Tjabringa. H.G. stond voor Henk Geert, maar hij liet zich liever H.G. noemen. Dus noemen wij hem hier ook H.G. De voornaam van (42) P.P. Valk is Paul. En 17 heet Leontine. Over nummer 2 Arie Koster heeft Harm nog de volgende anekdote. Tijdens zijn introductie op school zei hij tegen de klas "Ik ben Arie Koster, Arie voor mijn vrouw en kinderen en meneer Koster voor jullie". Dus wij zeggen meneer tegen Arie.

Harm kwam bij het zien van deze foto helemaal in de nostalgiemodus en trakteert ons op nog meer anekdotes.

Dhr. Lanting gaf ook economie. Als het over geld ging toverde hij altijd een briefje van fl. 10,00 uit zijn broekzak met de mededeling dat hij zakgeld van zijn vrouw meegekregen had. Toen hij tijdens een economieles geen briefje van fl. 10 uit zijn zak toverde maar een briefje van fl 25 tevoorschijn haalde kreeg hij de vraag gepresenteerd of hij wellicht zakgeldverhoging had gehad.

Dhr. Timmer gaf onder andere aardrijkskunde en engels. Aan het einde van elk schooljaar werd er, in het kader van engels, tv gekeken, zonder ondertiteling wel te verstaan. Een van de films was The Blue Lagoon, het exemplaar dat dhr. Timmer in zijn bezit had verschilde een beetje van het origineel, daar waar de voor ons 15 / 16 jarigen interessante scenes, maar uiterst onschuldige scenes, verschenen in het origineel, ontbraken deze in het exemplaar van dhr. Timmer, we zagen verderop in de film wel dat er een baby geboren werd, maar hadden helaas gemist hoe deze tot stand gekomen was.

Dhr. Oosterveen, gaf tekenen en natuurkunde. Dhr. Oosterveen was in het schooljaar 1993-1994 met pensioen gegaan. Hij had echter besloten om de examenklas van het schooljaar 1994-1995 na zijn pensionering nog les te willen geven, hij wilde hen in het belangrijke laatste jaar niet hoeven laten wennen aan een nieuwe docent.

Werkweek Ardennen
Ik weet niet goed meer of het in het 3e of 4e schooljaar gepland stond maar waar bijna iedereen naar uitkeek was de Ardennenreis, een week wandelen in de Ardennen, met al je meegenomen bezittingen in een rugzak. In de regio Eupen, Malmedy, Stavelot, Spa, Beverce werd er gewandeld. Overnacht werd er in groepsaccomodaties. Het eten was niet altijd om over naar huis te schrijven, veel witte rijst met een ondefinieerdbare saus er bij.

Er werd natuurlijk gescheiden geslapen, 's avonds voordat het licht uit ging was er kamerinspectie waarbij de begeleiding zijn best deed om alle jongens en meiden op hun eigen kamers te krijgen. Wanneer je dacht dat je 's nachts nog moest gaan proberen de oversteek te wagen dan was er een plekje voor je op de lerarenslaapkamer. Wanneer dat je dacht een gokje te kunnen wagen omdat alle lege bedden op de lerarenslaapkamer al door betrapten gevuld waren, dan had je het mis, dhr. Oosterveen had hier een oplossing voor, 2 man in 1 eenpersoonsbed, met elk het hoofd aan een kant (dus bij de voeten van de ander).

's Ochtends werden we door dhr. Oosterveen muzikaal gewekt. Met gitaar ging hij langs de kamers om daar het volgende lied ten gehore te brengen ("Ontwaakt, ontwaakt! De morgen breekt aan, een stralende zon langs gouden baan"). Het jaar waarin wij naar de Ardennen gingen zou het laatste jaar van dhr. Oosterveen zijn, aangezien Hylke Alkema zijn gitaar ook meegenomen had, en Jan-Hendrik Buitendijk een paar trommeltjes besloten wij dhr. Oosterveen op de laatste ochtend, zijn laatste van de Ardennenreizen, te wekken met onze met een iets luidere hardrock achtige versie van Ontwaakt ontwaakt. Reactie van dhr. Oosterveen, op de meest droge manier die ik me kan bedenken, "Ik was al wakker jongens, maar bedankt".

Uw reactie op deze foto:


Terug naar Index