Groepsfoto 1939

Schuif met uw muis over de hoofden, u zult dan de naam van de persoon zien verschijnen!!
Als u op een smartphone of een tablet kijkt, dan even op het hoofd tippen...
 

 

Herkomst foto: Henk Johan de Vries

Foto: Muziekgroep
Opmerkingen:
(2016-11)
 

De 94-jarige moeder van Henk Johan de Vries is onlangs verhuisd van Rotterdam naar Stadskanaal. Toen kwam deze foto boven water. Henk Johan komt uit een muzikale familie. Zijn vader was muziekleraar en had aan de Asserstraat ook de eerste platenwinkel van Gieten.

Hij zat ook in een moderne muziekband. Zijn leeftijd wordt hier geschat op een jaar of 35. En omdat hij in 1904 geboren is kiezen we voor deze foto het jaar 1939.  Wat betreft de namen schiet het nog niet op. We komen eigenlijk niet verder dan de naam van Klaas de Vries en van iemand die vermoedelijk 'Oom Geert' was.  Die oom was dansleraar in Veendam.

Kijkt u niet alleen naar de gezichten van de diverse muzikanten. Maar kijkt u ook eens naar de afbeelding op het drumstel. Een indiaan! We zijn dan ook wel benieuwd naar het repertoire van deze band!!

(2022-02)
We kregen een bericht van Aletta Schiphouwer. Volgens haar kloppen de namen niet van de personen op de foto. Zij zegt:

"Klaas de Vries (geb.1903) is no. 7 en zijn broer Geert de Vries (geb.1896) is no. 4, laatst genoemde was inderdaad dansleraar in Veendam.

Ik zie hiervan ook advertenties op uw site bij familienamen uit Gieten (De Vries) en lees hieruit dat hij ook danslessen gaf in Gieten en omgeving.
Het zijn zoons uit het gezin van Pieter de Vries & Diena de Vries-Schut, zij hadden 10 kinderen waarvan er 2 jong zijn overleden.

Pieter & Diena woonden op de plek wat nu Oelenboom 7 is, achter het huis is een (gletsjer?) kuil. Het was een muzikaal gezin, mijn oma was een zus van Geert & Klaas De namen van de andere personen op de foto zijn ons onbekend."

We hebben de namen zoals in deze mail in de foto aangepast, maar daarmee hebben we de andere namen nog niet. Wie weet er nog meer?

Uw reactie op deze foto:


Terug naar Index