Korfbalclub Animo 1930.

Schuif met uw muis over de hoofden, u zult dan de naam van de persoon zien verschijnen!!
En als u een tablet of smartphone gebruikt dan even op de hoofden tippen...

 

Herkomst foto: Ben Jonker

Foto: Korfbalclub Animo 1930
Opmerkingen: (2007-03) Ben Jonker heeft weer een hersenbreker voor ons. Hij stuurt ons een foto waarvan hij denkt dat het een oude schoolklas in Gieten is. Hij weet slechts 2 namen. Nummer 15 is Jantje Warringa en nummer 30 is Marie Balkema. Verder weet Ben niets. Geen namen en geen jaartal.

(2019-12) Er is iets raars met deze foto aan de hand. We hebben hier teksten weggehaald, want die sloegen als een tang op een varken. Er werden volop mannennamen genoemd, terwijl wij toch duidelijk kunnen zien dat, op dominee Boonstra na, het allemaal dames zijn. Wat nog wel kan kloppen is een opmerking geweest dat het om een aspiranten-meisjesteam van de korfbalclub ging.

We bekeken deze foto weer eens omdat we een bericht kregen van Christine Teelken. Zij wijst ons op een andere grote stommiteit: we hebben de foto in de kop gedateerd in 1924. Dat was een gok omdat Ben Jonker, de inzender ook al geen jaartal wist. Christine vertelt ons dat we goed uit onze doppen moeten kijken: op het grote bord rechtsonder staat geschreven dat de foto genomen is op 14 juli 1930. Dat gaan we nu direct wijzigen,

Uw reactie op deze foto:


Terug naar Index