Groepsfoto 1969.

Schuif met uw muis over de hoofden, u zult dan de naam van de persoon zien verschijnen!!
En als u een tablet of smartphone gebruikt dan even op de hoofden tippen...

 

Herkomst foto: Joke Meertens, Amsterdam (ZO) en Frouwkje Brandsma

Foto: Sparta - TT-mars 29 juni 1969
Opmerkingen: 
Velen zullen denken dat ze deze foto eerder hebben gezien. Dat is ook zo. Langzaamaan gaan we de groepsfoto's uit het dorpsalbum overhevelen naar het album met groepsfoto's. De reden dat we met deze foto beginnen is dat Fennie Bos uit Gieterveen ons de nog ontbrekende naam van Willie van Rhee wist te noemen. Er ontbreekt nog één naam van deze foto.

Op zaterdag was het TT. En zondag, de dag na de races, liepen we steevast de TT-mars. Ik dacht meestal 15 kilometer. Voor zover ik mij dat nog herinner vertrokken we vanaf  Bellevue in Assen en dan ging het via Loon en Balloo naar Rolde. 

Daar dronken we bij Erkelens natuurlijk brood met limonade. Geweldige combinatie!
We liepen natuurlijk in onze gymuitrusting. Met op het hemd, of voor de meisjes het jurkje het sparta-embleem alsmede de in de loop van de tijd behaalde gym-lintjes. 

Die verkreeg je door het afleggen van de vaardigheidsproeven. 
Ik herinner me het rode, blauwe en oranje lintje.
We liepen natuurlijk altijd keurig in het gelid. Geen gemengde groepen. Niks daarvan! 

We zongen uit volle borst: "Meisjes zijn niks". En soms kon er een siddering door de gelederen worden gevoeld. Dan werd achter een dikke boom ineens een jury vermoed. Want je werd als groep beoordeeld.  Dus allemaal gelijk lopen:
links, links, links 2, 3, 4 zo gaat ie goed, zo gaat ie beter alweer een kilometer.

Zo snel ging het beslist niet! Ik vond het altijd maar lang duren. 
Maar medegymnasten, klopt het dat wij dan 's avonds bij de Asserstraat met bloemen en de harmonie werden binnengehaald?


(2008-02)

 
Anne Oosterhof stuurde ons een foto toe waar het allemaal om ging. Bij de eerste keer kreeg je de linkse medaille. Bij de tweede tot en met de vierde keer kreeg je een nummertje erbij. Bij de vijde keer kreeg je het kruis. En hoe ging het dan verder? Zijn er nog mensen die de TT-mars nog vaker hebben gelopen??Hierop staat 25 kilometer. Ik meende dat ik altijd 15 kilometer liep. Ik zal eens een keer kijken of ik die medaille ook nog ergens in één of andere doos heb zitten.

(2008-03)  Baas boven baas! Van Nijso Beishuizen. ontvingen we de volgende reactie:

"Ik heb zelf de TT mars 12 keer meegelopen, 5 keer 15 km. En 7 keer 20 km. Ik kan mij niet herinneren dat de TT mars langere afstanden had dan had ik dit zeker gelopen, de lange afstanden heb ik niet allemaal met Sparta gelopen. Ik was in die tijd een lange afstandloper met wel dagmarsen van 50 km. En liep soms wel 10 km per uur - soms had ik bij de controlepost wel eens een verplichte rustpauze want volgens de reglementen mocht je niet harder dan 7 km per uur wandelen. De starttijd werd namelijk op je startbewijs genoteerd. Maar misschien weet iemand anders hier wel antwoord of dat er toch nog de 25 km werd gelopen. Achter op de medailles heb ik de afstanden staan die ik heb gelopen."

De medailleoogst van Nijso Beishuizen:

(2012-04)  
Wij kregen van Frouwkje Brandsma uit 1969 een foto van dezelfde groep, maar die bleek in werkelijkheid dus nog groter te zijn dan wij aanvankelijk dachten.
(2012-06)
Het meisje tussen Joke Meertens en Hetty Heins is Ina Prins, denkt Jan Hommes. Ze staat er in Jan.
(2013-04)
Clara van Dijk maakt het hele plaatje compleet. Hartstikke mooi, Clara!
(2013-05)
Fenna Pauw herkent Komdeur en Henk Alting haar voornaam Aafke. Dus Clara miste nog eentje.
  

Uw reactie op deze foto:


Terug naar Index