1945: vreugde op de Brink

Van Jacob Moek uit de Stokleggingslaan kregen we een paar kiekjes van de binnenkomst van de bevrijders op de Gieter Brink.

Kent iemand de feestende jongetjes op de jeep? 

 

 

 

(2009-04)  Van Hendrik Veenhof uit Gieten kregen we een reactie in het Drents. We hopen dat iedereen die dit wil begrijpen het kan lezen. Lukt dat niet, geef een sein, dan geven we in de toekomst de vertaling erbij!

Eevn over de foto's van de bevrijding wel as op dizze site staot. Op de veerde foto van boven stao ikzulf op links van de man aachter 't stuur. aachtermij zit, wel as net aachterum kekt is volgens mij Ep Aodolfs oet Bonnen. As'k 't mij allemaol nog good veur de geest haol dan was zien pap machinist op de dörstmessien.
Ik ben toen op die dag mey mien opa Veenhof oet bonnen op de wupkaar naor de brink wést en heb daor mien eerste sinasappel had en lekker wit stoet. Laoter bent opa en ik hen de Bonnerdiek wést en op 't brinkie bij de kadaverbak hebt wij de tanks de Bonnerdiep aof zeein gaon richting Geeiterveen en wieder.

Hieronder een Poolse tank die over de Brink kwam rollen.

Lees meer over de dagen rondom de bevrijding deze pagina

 

Voor op- en aanmerkingen of voor uw verhaal of herinnering ten aanzien van deze locatie doet u een e-mail in de brievenbus van "Het collectieve geheugen":